Diafilm

A Bogyó és Babóca sorozat első meséje 2004-ben jelent meg diafilmen, az első könyv megjelenésével egy időben. Ez jelentős lépést jelentett a magyar diafilmgyártás életében, hiszen ez a mese törte meg a több mint tíz éves csendet, és adott új lendületet a mára már hungarikumnak számító diafilmgyártásnak. A Bogyó és Babóca volt az első digitális technikával készülő diafilm. Az első mesét hamarosan újabb Bogyó és Babóca epizód követte, ma négy Bogyó és Babóca történet kapható dián.

Bartos Erika nemcsak Bogyó és Babóca meséket, hanem kifejezetten diafilmre készített történeteket is írt és rajzolt a Diafilm-nek, illetve mesekönyveiben is számtalanszor ösztönözte a kisgyermekes családokat a diázásra. 2014-ben, a Magyar Diafilm hatvanadik születésnapja alkalmából önálló mesével készült a diázás tiszteletére: A „Nagypapa hatvanadik születésnapja” című történet a diafilm műfajának szépségét önti mesébe. A műfaj előnyeit számos pszichológus elismeri, a kisgyermekek számára az egyik legsokoldalúbb eszköznek tartják. 

Bartos Erika meséi rendszeresen szerepelnek a diafilmek toplistáján. Műveiről Lendvai Gabriella, a Diafilmgyártó Kft. ügyvezető igazgatója több írásában is szólt.

Nincs olyan digitális csoda, amely képes pótolni az együttlét élményét. A diafilm nem egy villanypásztor, ami elé le lehet tenni a gyereket, ez közös program, amelyben együtt vesz részt a család, beszélgetnek közben. Egészen más, ha úgy szólal meg egy film, hogy az apa az anya vagy a nagyobb testvér olvassa a történetet. (Süveges Gergő a diafilm nagykövete)

DIAFILM RENDELÉS


Meseprogram

Boldogan tartok meseprogramot Bogyó és Babóca meséimből a legkisebbeknek. 

TOVÁBB...

Ország Játéka Díj 2023

Bogyó és Babóca - Ország Játéka Díj

TOVÁBB...

Aranykönyv díj

Aranykönyv-díjat nyert a Bogyó és Babóca buborékot fúj című kötet.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Új Bogyó és Babóca társasjáték! 

TOVÁBB...

Vöröskereszt

Bogyó és Babóca - megalkotójuk Bartos Erika írónő segítségével -pénzadománnyal támogatják a Jótékonysági Alap működését.

TOVÁBB...

iPad applikáció

A Once Digital Arts stúdiójában mobil applikációs feldolgozás készül a Bogyó és Babóca sorozat legnépszerűbb kötetéből, az Évszakos könyv négy meséjéből!

TOVÁBB...