Hírek » Bogyó és Babóca Tündérkártyák

Bogyó és Babóca Tündérkártyák

Bogyó és Babóca újra a filmvásznon!

Sok kisgyermek várta már türelmetlenül a Bogyó és Babóca 4. ‒ Tündérkártyák mozifilm megjelenését. A 2020 április 2-ra tervezett mozibemutató a járványhelyzet miatt sajnos későbbre csúszott, de július 9-én -  a budapesti Sugár moziban tartott díszelőadással- végre mozikba kerülhetett az új évad! A csigafiú és a katicalány újabb történetei így már moziban, illetve DVD-n is láthatók.

Bővebben a díszbemutatóról

Bővebben a negyedik filmszériáról

Beszélgetés a Bogyó és Babóca sorozat kezdeteiről 

Bartos Erika Bogyó és Babóca meséi több mint 15 éve töretlen népszerűségnek örvendenek a legkisebb korosztály körében. A csigafiú és a katicalány történetét 2010 óta három alkalommal már a filmvásznon is láthatták a gyerekek a KEDD Stúdió jóvoltából. A magyar filmgyártás történetében egyedülálló eredményként elkészült az elmúlt évtized legsikeresebb magyar gyerekfilm-sorozatának negyedik része, Tündérkártyák címmel. A sorozat több új, köztük egy kerekesszékes szereplővel is gazdagodott.

A Bogyó és Babóca korábbi részei számos hazai és nemzetközi elismerésben részesültek az elmúlt évek során: 2011-ben a legjobb rajzfilmnek választották a Jiangyini Nemzetközi Gyerekfilm-fesztiválon, 2013-ban pedig az olaszországi Premio Cartoon Kids díjat és a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál közönségdíját is elnyerte. 2017-ben a Bogyó és Babóca rajzfilm megkapta a zsűri különdíját Hszianban, a 6. Nemzetközi Animációs Fesztiválon.

Gyártó és forgalmazó: KEDD Stúdió, A film hossza: 72 perc
Rendezte: Antonin Krizsanics, M. Tóth Géza; Írta és rajzolta: Bartos Erika; Mesélő: Pogány Judit; Zene: Kifli Zenekar; Főcímdal: Alma Együttes; Producer: M. Tóth Géza

A Bogyó és Babóca rajzfilm negyedik évadjában 14 mese kapott helyet:Babóca virága, Robot, A hangyák kórusa, Kagylók, Kicsik és nagyok, Bogyó rajza, Szélmalom, Holdbogár, Lepkelányok, Buborékok, Lámpások, Tündérkártya, Óriáskerék, Évszakmanók

További három új epizód is elkészült, mely a mozikban a vetítés hossza miatt nem lesz látható, de a DVD-n megnézhető: Gömbi csuklik, Bagolydoktor beteg, CsillaghajóMeseprogram

Boldogan tartok meseprogramot Bogyó és Babóca meséimből a legkisebbeknek. 

TOVÁBB...

Ország Játéka Díj 2023

Bogyó és Babóca - Ország Játéka Díj

TOVÁBB...

Aranykönyv díj

Aranykönyv-díjat nyert a Bogyó és Babóca buborékot fúj című kötet.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Új Bogyó és Babóca társasjáték! 

TOVÁBB...

Vöröskereszt

Bogyó és Babóca - megalkotójuk Bartos Erika írónő segítségével -pénzadománnyal támogatják a Jótékonysági Alap működését.

TOVÁBB...

iPad applikáció

A Once Digital Arts stúdiójában mobil applikációs feldolgozás készül a Bogyó és Babóca sorozat legnépszerűbb kötetéből, az Évszakos könyv négy meséjéből!

TOVÁBB...