Hírek » Magyar Nyelvőr Díj

Magyar Nyelvőr Díj

A Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében átadták a Magyar Nyelvőr Díjat, melyet minden esztendőben olyan személyek kapnak, akik sokat tettek a magyar nyelv ápolásáért a határon innen és túl. A Magyar Nyelvőr Díj díjazottjait három terület képviselői közül választotta ki a Magyar Nyelvőr Alapítvány Kuratóriuma, a külhoni magyarok köréből, a Magyarországon élők köréből, valamint azok közül, akik a legtöbbet tették az alapítvány céljainak megvalósításáért. 

Megtisztelő, hogy 2023-ban, két elismerésre méltó szaktekintély, Dr. Haader Lea és Ádám Zita mellett én is átvehettem a Magyar Nyelvőr Díjat.
Bartos Erika a magyar nyelv, magyar kultúra ápolásával, kutatásával kapcsolatos magas színvonalú, áldozatos tudományos munkájának elismeréseképpen a kuratórium döntése alapján Magyar Nyelvőr Díjban részesül. A Brúnó sorozata igazolta, hogy igazi modern polihisztor. Építészmérnökként is tud kimagasló nyelvi bravúrokkal egy egész generációt az anyanyelv szeretetére, az olvasásra nevelni, sőt, tájakat, a kulturális örökségünket is képes bemutatni a legkisebbeknek. A gyerekeknek egy megnyugtató, harmonikus világot közvetít, történeteit maga illusztrálja."

Köszönöm ezt az elismerést a Magyar Nyelvőr Alapítványnak! Váratlanul ért, de nagyon örülök, hogy a mesekönyveim, különösen a Brúnó-sorozatom kötetei mögé fektetett kutatómunka hangsúlyt kap. Mind a Budapestről, de főképp a Balatonról szóló részek mögött hosszú gyűjtőmunkám fekszik, igyekeztem a történelmi, kulturális, hagyományőrző, építészeti részleteket alaposan felkutatni és mesébe szőni. Az összegyűjtött információkból persze csak a gyerekek számára érdekes tudnivalók kerültek bele a könyvekbe, a kimaradt anyagokat a weblapomon gyűjtöttem csokorba. A gyerekekhez szóló nyelvezetet mindig komolyan vettem, több mint 20 éve arra törekszem, hogy az óvodások életkorának megfelelően érthetően, befogadhatóan szóljak, és szeretetteljes kapaszkodót nyújtsak a legkisebbeknek. Bízom benne, hogy a munkám sok családnak hoz örömöt, köszönöm, ha szeretettel forgatják a könyveimet! 

A díjjal járó pénzösszeget a koraszülött kisbabákkal foglalkozó Melletted a helyem egyesület javára utaltam át, elismerésre méltó munkájuk támogatása képpen.
Boldog vagyok, hogy a Brúnó-sorozat két szép elismerést, a Magyar Nyelvőr Díj mellett a Budapestért Díjat is kiérdemelte.


Az elismeréshez járó aranyszínű talapzaton álló, gravírozott tollat ábrázoló díj Ádám Zita, Dr. Haader Lea, Dr. Tuzson Bence Igazságügyi miniszter, Bartos Erika, Spang Gyula, Dr. Keszi István, Dr. Kiss Róbert Richard Magyar Nyelvőr Díj - díjátadó, Dr. Tuzson Bence Igazságügyi miniszterrel Magyar Nyelvőr Díj A Magyar Nyelvőr Díjhoz járó oklevél Az elismeréshez járó aranyszínű talapzaton álló, gravírozott tollat ábrázoló díj

Meseprogram

Boldogan tartok meseprogramot Bogyó és Babóca meséimből a legkisebbeknek. 

TOVÁBB...

Ország Játéka Díj 2023

Bogyó és Babóca - Ország Játéka Díj

TOVÁBB...

Aranykönyv díj

Aranykönyv-díjat nyert a Bogyó és Babóca buborékot fúj című kötet.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Új Bogyó és Babóca társasjáték! 

TOVÁBB...

Vöröskereszt

Bogyó és Babóca - megalkotójuk Bartos Erika írónő segítségével -pénzadománnyal támogatják a Jótékonysági Alap működését.

TOVÁBB...

iPad applikáció

A Once Digital Arts stúdiójában mobil applikációs feldolgozás készül a Bogyó és Babóca sorozat legnépszerűbb kötetéből, az Évszakos könyv négy meséjéből!

TOVÁBB...