Hírek » Ország Játéka

Ország Játéka

A Bogyó és Babóca - Évszakok társasjáték 2016-ban  elnyerte az Ország Játéka díjat.

Az évszakok témakörét körbejáró négy nagyméretű táblás játék 3-8 éveseknek szól, a legegyszerűbbtől egészen a gondolkodós feladatig. A  játékszabályok jól követhetők, a legkisebbek is könnyedén győzhetnek. A legegyszerűbb játéktípus a kártya-gyűjtögetés; a második nehézségi fok a színekkel való ismerkedés, a tábla közepén fekvő Nap felé haladva; a harmadik egy klasszikus lépegetős, számolós játék, melynek célja eljutni a pöttyös katicaházba; a negyedik, beszélgetős játékhoz pedig felnőtt segítsége szükséges, aki felolvassa az évszakok témájához kapcsolódó kérdéseket. A játék óvodapedagógusok bevonásával, a szerző tervezésében és saját grafikáival készült, a dobozban ajándék mesét és kifestőt is találnak a legkisebbek. RÉSZLETES ISMERTETŐ.

"Ez a megtisztelő eredmény nagy öröm számomra, mert ez az első teljesen önállóan készített társasjátékom. Hatalmas munka, több év készülés, tesztelés rejlik e társas mögött, benne van szívem-lelkem, a Bogyó és Babóca sorozat 12 évének minden felbukkanó szereplője helyet kapott a játéktáblákon. Aki jól ismeri a sorozatot, az kisebb történetfoszlányokat is felismerhet a játékban. A grafikán is sokat alakítottam, törekedve a lehető leglogikusabb, leginkább gyerekközpontú játékmenetre és legszeretetteljesebb képi világra. Külön nagy gonddal készítettem a játékhoz tartozó mesét is, ami az évszakok témáját járja körül az óvodás korosztály szemével. Szintén aprólékosan megterveztem a dobozt is, külön figyelemmel a külső felületre, illetve a belső bélésre, hogy a kisgyerek ott is felfedezhesse az ismerős szereplőket. Kifestő formájában is most először gyűjtöttem össze a szereplők teljes csapatát, azzal a szándékkal, hogy a legkisebbek is elmerülhessenek az alkotás örömében." Bartos Erika

 


Meseprogram

Boldogan tartok meseprogramot Bogyó és Babóca meséimből a legkisebbeknek. 

TOVÁBB...

Ország Játéka Díj 2023

Bogyó és Babóca - Ország Játéka Díj

TOVÁBB...

Aranykönyv díj

Aranykönyv-díjat nyert a Bogyó és Babóca buborékot fúj című kötet.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Új Bogyó és Babóca társasjáték! 

TOVÁBB...

Vöröskereszt

Bogyó és Babóca - megalkotójuk Bartos Erika írónő segítségével -pénzadománnyal támogatják a Jótékonysági Alap működését.

TOVÁBB...

iPad applikáció

A Once Digital Arts stúdiójában mobil applikációs feldolgozás készül a Bogyó és Babóca sorozat legnépszerűbb kötetéből, az Évszakos könyv négy meséjéből!

TOVÁBB...