Hírek » Székelyföldi meseprogram

Székelyföldi meseprogram

Régi vágyam teljesült, amikor 2013 nyarán Erdélybe látogathattam. Mindig megnyugtat ennek a vidéknek a szépsége. Az elmúlt években több meghívást is kaptam, de sosem tudtam vállalkozni a meglehetősen hosszú utazásra. Idén nyáron azonban szerencsésen egyszerre érkezett meghívás több helyszínről is, melyeket sikerült összehangolni. Szívből köszönöm a meghívást és a szíves vendéglátást a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárnak, a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárnak és a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeumnak, amely nem csak a meseprogramnak biztosított helyszínt, hanem a Bogyó és Babóca bábkiállításnak is otthont ad augusztus közepéig.

Rövid, de élményekkel teli napokat tölthettem Székelyföldön. Talán sosem láttam még ennyi gólyafiókát pár nap alatt, ennyi legelésző bárányt, csacsit és lovat. Megcsodálva a sok gyönyörű, boronafalas, fazsindelyes házat, galambdúcos székelykaput, gyakran eszembe jutott Istvánfi Gyula tanár úr, akitől népi építészetet tanultam a Budapesti Műszaki Egyetem Építészkarán.

Köszönöm minden meghívónak, és köszönöm a sok kisgyermekes családnak, akik eljöttek a mesevetítésekre. Hadd mondjak köszönetet a Kele Könyv Várnak, és a Marcipán cukrászdának is, akik csodaszép Bogyó és Babócás süteményekkel leptek meg Csíkszeredán. Egy meseíró aligha kaphat szebb visszajelzést tengernyi mosolygós gyerekarcnál, boldogan őrzöm a látogatás emlékét.

Köszönet a fotókért a csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi könyvtárnak, a székelyudvarhelyi képekért Róth András Lajosnak. Nagyításért klikkelj a képre!Meseprogram

Boldogan tartok meseprogramot Bogyó és Babóca meséimből a legkisebbeknek. 

TOVÁBB...

Ország Játéka Díj 2023

Bogyó és Babóca - Ország Játéka Díj

TOVÁBB...

Aranykönyv díj

Aranykönyv-díjat nyert a Bogyó és Babóca buborékot fúj című kötet.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Új Bogyó és Babóca társasjáték! 

TOVÁBB...

Vöröskereszt

Bogyó és Babóca - megalkotójuk Bartos Erika írónő segítségével -pénzadománnyal támogatják a Jótékonysági Alap működését.

TOVÁBB...

iPad applikáció

A Once Digital Arts stúdiójában mobil applikációs feldolgozás készül a Bogyó és Babóca sorozat legnépszerűbb kötetéből, az Évszakos könyv négy meséjéből!

TOVÁBB...