Hírek » Szuszó nyuszi napjai

Szuszó nyuszi napjai

Hamarosan elkészül a cisztás fibrózisról szóló mesekönyv, Szuszó nyuszi napjai címmel. A könyvet a Könnyebb LÉLEKzetért Alapítvány felkérésére, Dr. Major Judit iránymutatásaival írtam és rajzoltam. A mese a legkisebbeknek, 0-6 éveseknek és hozzátartozóiknak, környezetüknek, szeretteiknek szól. A korábbi segítő könyvekről itt olvasható bővebb információ.

Dr. Major Judit beveztője a könyvhöz: „Az, hogy lélegzünk, folyamatosan beszívjuk - kifújjuk a levegőt, az természetes. Észre sem vesszük, hogy csendben működik, mozog a tüdőnk. Amikor megbetegszünk, nehezebbé, hangossá válik a légvétel, vagy köhögni kezdünk. Vannak olyan köhögéssel járó betegségek, amik hamar meggyógyulnak, és olyanok is, amik nem múlnak el. A cisztás fibrózis (CF) egy öröklődő betegség, ami születésünktől fogva jelen van. Apró dugókat okoz abban a csőhálózatban, amit légutaknak nevezünk. Főhősünk, Szuszó nyuszi is cisztás fibrózissal született. Az ő történetén keresztül mutatjuk be, mi várható egy CF-es gyermek életében a születéstől az iskoláskorig: milyen vizsgálatokon, nehézségeken kell keresztülmennie, hány szakember ügyel rá, hogy szépen fejlődőn. A cisztás fibrózis betegség ma még nem gyógyítható, de a gyermek, a hozzátartozók és a gyógyító csapat összefogásával jól kezelhető. Ennek köszönhetően Szuszó nyuszi is megélhet minden élményt az egészséges kortársaival és a barátaival együtt."

Régóta dédelgetett álmunk egy cisztás fibrózisos gyerekeknek szóló mesekönyv életre hívása. Hisszük, hogy a mesének valódi gyógyító ereje van. Célunk a betegséget övező kétségek, az ellátás, és a beavatkozások kapcsán átélt szorongás csökkentése. Szuszó nyuszi szívmelengető története inspiráló üzenettel szolgálhat minden érintett gyermek és család számára, reméljük, hogy örömöt hoz mindazoknak, akik olvassák." Könnyebb LÉLEKzetért Alapítvány Meseprogram

Boldogan tartok meseprogramot Bogyó és Babóca meséimből a legkisebbeknek. 

TOVÁBB...

Ország Játéka Díj 2023

Bogyó és Babóca - Ország Játéka Díj

TOVÁBB...

Aranykönyv díj

Aranykönyv-díjat nyert a Bogyó és Babóca buborékot fúj című kötet.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Új Bogyó és Babóca társasjáték! 

TOVÁBB...

Vöröskereszt

Bogyó és Babóca - megalkotójuk Bartos Erika írónő segítségével -pénzadománnyal támogatják a Jótékonysági Alap működését.

TOVÁBB...

iPad applikáció

A Once Digital Arts stúdiójában mobil applikációs feldolgozás készül a Bogyó és Babóca sorozat legnépszerűbb kötetéből, az Évszakos könyv négy meséjéből!

TOVÁBB...