Sajtó » Interjúk » Nők lapja 2010

Nők lapja - 2011.10.

Mit adunk a gyerekeink kezébe?
Olcsó tömegárut, vagy modern értékes irodalmat?

Bartos Erika, gyerekkönyvszerző előtt hosszú sor kígyózik az idei Gyermekirodalmi Fesztiválon, mindenki arra vágyik, hogy dedikálja az újabb és régebbi Bogyó és Babóca történeteket. A sikere azonban szinte egyedülálló a magyar gyerekkönyvpiacon és nagyban köszönhető a szerző lelkesedésének, gyermekszeretetének.

- Teljesen ismeretlenül léptem be a gyerekkönyvkiadás világába - meséli. - Építészmérnök az eredeti végzettségem és a három gyermekem születésekor kezdtem el mesélni a csemetéimnek. Először a rajzok születtek meg, ezekből formálódott a történet. Aztán annyira megtetszettek mindenkinek ezek a mesék, hogy az ismerőseimnek, rokonaimnak is le kellett a rajzokat másolnom, és a kedvükért rövid szöveget is írtam hozzájuk. Valójában ebből született az első meséskönyv, ezeket vittem először a kiadóhoz. Bogyó és Babóca első két része szinte észrevétlen maradt. A harmadik után mondta a kiadó, hogy nem adjuk fel, lesz még folytatás. A könyv népszerűsítésére azonban nincs keret. Én magam utazom mindenhová, vidékre is, hogy találkozzam a gyerekekkel, hogy megismerjék a könyveket. Bár ezt én nagy-nagy örömmel teszem, mert mindig is arra vágytam, hogy gyerekeknek rajzolhassak és mesélhessek. A Bogyó és Babóca történeteket olykor el is bábozom a kicsiknek. Ezekért a találkozásokért élek, ez óriási feltöltő erő számomra.

Bartos Erika történeteiből mostanában egy rajzfilmsorozat is készült, amely a mesecsatornákon is hamarosan látható lesz. Ez is örvendetes hír, de ha hozzátesszük, hogy húsz év óta ez lesz az első magyar mese, amiből rajzfilm is készült, akkor mindez igencsak elgondolkodtató.

Rist Lilla


Bogyó és Babóca finomságai

Bogyó és Babóca finomságai

Megjelent a BOGYÓ ÉS BABÓCA FINOMSÁGAI című új kötet, 22 egyszerű recepttel.

TOVÁBB...

Aranykönyv díj

Aranykönyv-díjat nyert a Bogyó és Babóca buborékot fúj című kötet.

TOVÁBB...

Új Bogyó és Babóca társasjáték!

Új Bogyó és Babóca társasjáték! 

TOVÁBB...

Vöröskereszt

Bogyó és Babóca - megalkotójuk Bartos Erika írónő segítségével -pénzadománnyal támogatják a Jótékonysági Alap működését.

TOVÁBB...

iPad applikáció

A Once Digital Arts stúdiójában mobil applikációs feldolgozás készül a Bogyó és Babóca sorozat legnépszerűbb kötetéből, az Évszakos könyv négy meséjéből!

TOVÁBB...

Új könyv

Megjelent a legújabb Bogyó és Babóca kötet, a sorozat 25-dik tagja!

TOVÁBB...